NePsyn toiminnasta

Neuropsykologinen mielenterveysyhdistys

Tehtävä

Värikynät

Valtakunnallinen 3.12.12 rekisteröity yhdistys luo yhteyden neuropsykologisiin häiriöihin ja vankkaan potilasjärjestöön, joka on myös keväällä perustetun Suomen Aivot ry:n perustava potilasjärjestö.
Neuropsykologisten häiriöiden kirjo on laaja ja niihin liittyy myös mielen sairauksia ja häiriöitä ja enimmäkseen niiden hoito tapahtuu psykiatrisella puolella.

Yhdistyksen tarkoituksena on mm. lisätä tietoisuutta “antinenttien” elämän haasteista, toimia heidän edunvalvojana ja tarjota vertaistukea. Neuropsykologisia häiriöitä ovat muun muassa autismin eri lajit ja Aspergerin syndrooma, ADHD sekä Touretten oireyhtymä. Näiden häiriöiden liitännäisinä voi seurata masennusta, kaksisuuntaista mielialahäiriötä, fibromyalgiaa sekä erilaisia kipuoireyhtymiä ja aistiyliherkkyyksiä. Terveydenhoidossa osaa näistä häiriöistä tutkitaan neurologisella puolella, mutta enin osa tutkimuksista, diagnooseista ja etenkin hoidoista tapahtuu psykiatrisella puolella. Potilaat joutuvat usein väärinymmärretyiksi, koska neuropsykologisista häiriöistä ei ole olemassa kovin paljon tutkittua tietoa.

Pääasiallisiksi tehtäviksemme ovat muodostuneet tiedotus, konsultointi sekä edunvalvonta. 


 

Ajankohtaista

14.05.2019
Kategoria: Uutiset

Nepsy- Erityisasiantuntija, kokemusasiantuntijoineen vastaa nyt perhetyön kenttätyön haasteisiin ja tarjoaa pitkään toivottuja 4 h Nepsy-koulutuksia rajoitetun määrän.

Työntekijöidesi jaksamisen takaamiseksi sekä osaamisen takaamiseksi saat Suomen johtavan Nepsy-asiantuntijan koordinoiman Nepsy- koulutuspaketin nyt tarjoushintaan 31.05.2019 mennessä varattuihin koulutuspaketteihin.

Työkaluja toiminnanohjaukseen 4 h, max 20 henk./ koulutus

- Perhetyön ammattilaisille, jotka työskentelevat nuorten sekä aikuisten kanssa.

Tiedustelut ja varaukset:

nepsy@nepsy.fi 

 

 

04.04.2018
Kategoria: Tiedotteet

Auta meitä auttamaan! Tehdään se yhdessä. 

Löydät myös Lahjoita-painikkeen osoitteesta

www.facebook.com/NepsyRy 

 

 

 

 

Liity jäseneksi